"Luckan" på Björkgatan

Hämta kalla/frysta matlådor i luckan hos oss på Björkgatan 73 
Öppettider: Mån kl.8 - 18, Tis-Tors 8 - 16.30 Fre 8 - 15, Sön 15 - 18.

Kalla matlådor 83:-/st. Frysta matlådor 60:-/st.
Fråga gärna vår personal vilka frysta matlådor som finns i luckan.

Kalla matlådor V.38VEGETARISKARÄTTER

 • Lyxig chili sin carne med ekologiskt ris
  Vegetarisk variant av en populär vardagsklassiker. Chili sin carne betyder chili utan kött och vi gör den på KRAV-märkt sojafärs, ekologisk stjälkselleri, ekologiska bönor, krossade ekologiska tomater, KRAV-märkt morot, KRAV-märkt paprika, KRAV-märkt rödvin och ekologiska kryddor. Serveras med ekologiskt ris. Ingen tillsatt gluten, laktos och mjölkprotein i rätten.

 • Pasta med krämig zucchini & pumpafrösås
  Härlig vegetarisk pastasås med KRAV-märkta grönsaker som zucchini, morot och rotselleri samt rostade ekologiska pumpafrön, lagrad ost och laktosfri ekologisk grädde med en god smaksättning av ekologisk vitlök, röd chili och glutenfri ekologisk soja. Serveras med ekologisk pasta. Ingen tillsatt laktos i rätten.

 • Blomkål & purjolöksbiffar med svampsås, rostade rotsaker
  Trevliga vegetariska biffar med KRAV-märkta och ekologiska råvaror som blomkål (KRAV), ekologisk quinoa, ägg (KRAV), purjolök (KRAV) och ekologisk hårdost. Till biffarna har vi en lyxig svampsås med färska champinjoner och grädde (KRAV) smaksatt med ekologisk dijonsenap och konjak. Serveras med rostade KRAV-märkta rotsaker. Ingen tillsatt gluten i rätten.

KYCKLINGRÄTTER

 • Italiensk kycklinggratäng med soltorkade tomater, rostad potatis
  Krämig italiensk kycklinggratäng med svensk kycklingfilé napperad med en ljuvlig sås på KRAV-märkt vitt vin och laktosfri ekologisk grädde med härlig sälta från soltorkade ekologiska tomater och ekologiska oliver. Serveras med rostad KRAV-märkt potatis. Vi har inga tillsatta råvaror med gluten eller laktos i rätten.

KÖTTRÄTTER

 • Kålpudding med gräddsås, kokt potatis & lingonsylt
  Kålpudding är en riktigt god svensk klassiker som vi gör på svensk KRAV-märkt nötfärs från Faringe, ekologisk vitkål, ekologiskt ris och laktosfri ekologisk grädde. Gräddsåsen baseras på laktosfri ekologisk grädde och sky från kålpuddingen. Vi har inga tillsatta råvaror med gluten eller laktos i rätten. Serveras med kokt KRAV-märkt potatis från Upplandspotatis och lingonsylt.​
 • Pasta Carbonara
  Populär pastarätt som vi gör lyxigt krämig med rökt svensk skinka, svenskt bacon, laktosfri ekologisk grädde, ekologisk lök och KRAV-märkt vitt vin. Serveras med ekologisk pasta. Ingen tillsatt laktos i rätten.
 • Pasta med krämig köttfärssås med dijonsenap
  Vår krämiga köttfärssås gör vi på svensk nötfärs (KRAV), fransk dijonsenap, tomatpuré (KRAV), laktosfri crème fraiche, glutenfri soja och ekologiska kryddor. Serveras med ekologisk spagetti. Ingen tillsatt laktos i rätten.

 • Lyxig chili con carne med ekologiskt ris
  Lite lyxigare variant på den klassiska vardagsrätten chili con carne som vi gör med KRAV-märkta och ekologiska råvaror som svensk nötfärs från Faringe, stjälkselleri, bönor, färsk paprika, morot, krossade tomater, rödvin och chili. Serveras med ekologiskt ris. Ingen tillsatt gluten och laktos i rätten.

 • Köttfärsbiffar med kantarellsås, rostade rotsaker
  Svenskt KRAV-märkt köttfärs från Faringe som vi gör saftiga biffar av med ekologisk lök och KRAV-märkt potatis. Till biffarna har vi en ljuvlig sås för säsongen med kantareller, laktosfri grädde och ekologiskt rödvin. Serveras med rostad KRAV- potatis och rotsaker. Ingen tillsatt gluten och laktos i rätten.

 • Pulled pork med picklad rödlök, vitlöksdressing, rostad potatis 
  Svenskt fläskkött som genom tillagning på låg värme under lång tid och med smokey kryddning blir ett saftigt, mört och smakrikt kött. Vår vitlöksdressing baseras på ekologisk vitlök och KRAV-märkt yoghurt, KRAV-märkt majonnäs och den picklade rödlöken är KRAV-märkt. Serveras med rostad närodlad KRAV-märkt potatis.

   

FISKRÄTTER

 • Fröpanerad fisk med kall citronsås, ört potatis.
  Vitfiskfilé från hållbart fiske som vi panerar riktigt krispiga med en KRAV-märkt och ekologisk panering av pumpafrön, solrosfrön, sesamfrön, ägg, ströbröd och vetemjöl. Den kalla och friska citronsåsen gör vi på KRAV-märkta råvaror. Serveras med kokt ört KRAV-märkt potatis från Upplandspotatis.
 • Fiskgratäng med dill & räksås, färsk potatis
  Klassisk fiskgratäng som vi gör på vitfisk från hållbart fiske, MSC-märkta räkor, vitt ekologiskt vin, laktosfri grädde och dill. Till gratängen serverar vi kokt färsk potatis. Ingen tillsatt gluten och laktos i rätten.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användandet av cookies. Lär mer i vår integritetspolicy.