Tillagnings rekommendationer

Uppvärmningen av mat kan påverka konsistens, smak och färg. Återuppvärmd mat bör komma upp i en innertemperatur på minst 72 °C. För bästa resultat rekommenderar vi enligt nedan.

Uppvärmning av stek:
Servera gärna steken kall och såsen varm annars rekommenderar vi att värma steken i ugn på låg temperatur (ca 120 °C).  Det går bra att värma i mikro, tänk på att använda lock för jämnare värme och att inte köra för länge. Kör man för länge i mikro kan få köttet att dra ihop sig och då blir köttet segt.

Uppvärmning av styckebitar så som biffar/järpar och bullar:
Uppvärmning i mikron bör göras varsamt eftersom hög effekt och lång tid lätt kan göra rätterna torra. Värma gärna upp rätterna och använd sedan stekpanna för att få en fin yta, för bästa resultat. Värm på medelvärme för att få fin färg och bra stekyta.

Uppvärmning av kycklingfilé:
Även här rekommenderar vi uppvärmning i ugn på låg temperatur (ca 120 °C).
Det går bra att värma kyckling i mikro, tänk på att använda lock för jämnare värme och att inte köra för länge. Kör man för länge i mikro kan den bli torr och seg.

Uppvärmning av grytor och såser:
Koka upp grytor och såser i kastrull under omrörning på medelvärme. I kastrull kan du även lätt justera såsens konsistens om du vill ha den lösare eller tjockare eller anpassa rättens styrka genom att späda för mildare variant. Uppvärmning i mikro går också bra men tänk på att använda lock för jämnare värme och att inte mikra för länge.

Uppvärmning av fiskgratäng:
Här fungerar uppvärmning i mikron bra, men bör ske försiktigt. Det gäller att inte värma upp till för hög temperatur och på hög effekt eftersom fisken då blir torr och tråkig. Uppvärmning i ugn bör ske på låg temperatur (ca 120 °C).

 

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användandet av cookies. Lär mer i vår integritetspolicy.