Historia & Filosofi

Filosofi

Goda matvanor ger bättre prestationer och ett större välbefinnande, det är vår filosofi. Vi vill att barn och vuxna ska äta näringsriktig och varierad mat som är Kravmärkt, ekologisk eller MSC-märkt samt lagad från grunden. Barn utvecklar sitt smaksinne och vi tror att en variationsrik kost tidigt i livet skapar förutsättningar för ett hälsosamt leverne.

Miljöpolicy och socialt ansvar

Vi vill inte att det goda ska stanna vid maten, därför jobbar vi aktivt med vår miljöpolicy och strävar efter att ha så lite miljöpåverkan som möjligt. Ett sätt är att välja en elleverantör som säljer ren el från sol, vind och vattenkraft. Att utbilda våra chaufförer i eco driving och använda bilar med partikelfilter är ett annat. De flesta kemikalier som används i köket är Svanenmärkta och vi arbetar strikt med källsortering. Dessutom försöker vi alltid vägleda våra kunder till bra miljöval i vardagen genom exempelvis inspirerande veckobrev.

Det sociala ansvaret är en annan hjärtefråga. Vi kompletteras och berikas i vår verksamhet genom att anställa personal med funktionshinder.

Historik & Visioner

Happy Food startades 2009 och ägs av Lena Hägg och Anna Johansson. Vi kände att det fanns ett behov av mat med kvalitet lagad på bra råvaror. Det var precis det vi levererade till vår första kund, Ekplantans förskola i Tunabackar.

Idag serverar vi mat till ca 1000 förskolebarn, 200 elever och 200 pedagoger varje dag. Sedan 2012 är vi Kravcertifierade till 50 % men i dagsläget använder vi ca 70% KRAV-märkta råvaror och målet är 90%. 

Vi jobbar nu med att bredda vår verksamhet genom att hjälpa den aktiva miljömedvetna familjen med vällagad mat utan onödiga tillsatser.

 

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användandet av cookies. Lär mer i vår integritetspolicy.