Om våra matkassar

Här försöker vi besvara alla frågor du kan tänkas ha kring våra matkassar. Hur det går till när du gör ett köp, hur du ska tillaga maten som kommer hem till dig eller vad det finns för olika typer av matkassar.

Vad kan jag beställa för olika sorts matkassar?

Utöver att det finns olika typer av matinnehåll i matkassarna har vi även lite olika typer av sätt du kan beställa hem till kasse på!

Abonnemang
Enkelt och bekvämt, lätt att ändra, justera och pausa efter behov. Ingen bindningstid! Beställ maten senast onsdagar innan 24.00 för leverans eller avhämtning följande söndag eller måndag. Pantkasse: panten är 40 kr och debiteras vid första leveransen. När vi lämnar/ni hämtar er mat nästa gång tar vi med oss/lämnar ni pantkassen och ni får en ny pantkasse. Vid avslut kan ni komma in med kassen om ni inte vill behålla den och vi återbetalar panten till er. Skulle ni glömma att ta med kassen vid en matleverans så kan ni lämna tillbaka en eller flera pantkassar åt gången som vi då återbetalar till er.

Enstaka beställningar
Enkelt och bekvämt! Beställ maten senast onsdagar innan 24.00 för leverans eller avhämtning följande söndag eller måndag.

Testkasse
Endast för nya kunder. Efter testperioden övergår det till ett abonnemang med ordinarie pris som du lätt kan ändra eller avsluta. Beställ maten senast onsdagar innan 24.00 för leverans eller avhämtning följande söndag eller måndag.

Vad menas med Happy Foods pantkasse?

Happy Food har infört en pantkasse till våra kunder som har ett abonnemang på en matkasse. Det här ett sätt att minska på antalet pappkassar som ofta slängs efter leverans. Den nya kassen som du kommer få maten levererad i är speciell och det är den bästa kassen för miljön eftersom den kommer att återanvändas många gånger. Den är handsydd i södra Pakistan, i en fabrik där socialt ansvarstagande är viktigt. Tyget är tillverkat av återvunnen bomull, som bidrar till att världens sopberg hålls nere och jordens resurser tas tillvara på ett klokt sätt. Nu bär du den tryggt, medvetet, hållbart och lite stoltare. Om och om igen…

Panten är 40 kr och debiteras vid första leveransen. När vi lämnar/ni hämtar er mat nästa gång tar vi med oss/lämnar ni pantkassen och får en ny pantkasse. Vid avslut kan ni komma in med kassen om ni inte vill behålla den och vi återbetalar panten till er. Skulle ni glömma att ta med kassen vid en matleverans så kan ni lämna tillbaka en eller flera pantkassar åt gången som vi då återbetalar till er.

Hur ska jag värma maten?

Uppvärmningen av mat kan påverka konsistens, smak och färg. Återuppvärmd mat bör komma upp i en innertemperatur på minst 72 °C. Våra tillagningsrekommendationer varierar lite beroende på vad för mat det är. För bästa resultat rekommenderar vi enligt nedan.  

Uppvärmning av stek:
Servera gärna steken kall och såsen varm annars rekommenderar vi att värma steken i ugn på låg temperatur (ca 120 °C).  Det går bra att värma i mikro, tänk på att använda lock för jämnare värme och att inte köra för länge. Kör man för länge i mikro kan få köttet att dra ihop sig och då blir köttet segt.

 

Uppvärmning av styckebitar så som biffar/järpar och bullar:
Uppvärmning i mikron bör göras varsamt eftersom hög effekt och lång tid lätt kan göra rätterna torra. Värma gärna upp rätterna och använd sedan stekpanna för att få en fin yta, för bästa resultat. Värm på medelvärme för att få fin färg och bra stekyta.

 

Uppvärmning av kycklingfilé:
Även här rekommenderar vi uppvärmning i ugn på låg temperatur (ca 120 °C).

Det går bra att värma kyckling i mikro, tänk på att använda lock för jämnare värme och att inte köra för länge. Kör man för länge i mikro kan den bli torr och seg.

 

Uppvärmning av grytor och såser:
Koka upp grytor och såser i kastrull under omrörning på medelvärme. I kastrull kan du även lätt justera såsens konsistens om du vill ha den lösare eller tjockare eller anpassa rättens styrka genom att späda för mildare variant. Uppvärmning i mikro går också bra men tänk på att använda lock för jämnare värme och att inte mikra för länge.

 

Uppvärmning av fiskgratäng:
Här fungerar uppvärmning i mikron bra, men bör ske försiktigt. Det gäller att inte värma upp till för hög temperatur och på hög effekt eftersom fisken då blir torr och tråkig. Uppvärmning i ugn bör ske på låg temperatur (ca 120 °C).

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användandet av cookies. Lär mer i vår integritetspolicy.